Blogg

Blogg

Blandad kompott

InläggSkapad av Carina 2014-08-18 21:32

Länge sedan jag skrev här, men det har varit en hel del så jag har tyvärr inte tagit mig tid att plita ner ngt.

Dessan har varit dassig i omggr. Hennes framtassar tappar hår

Var hos Ninna på Blekinge Smådjursklinik. Penicillin, duschschampo och tasspray. De är bättre nu, men med tassar tar det tid.

Visade upp tassarna för Ninna efter 2 v, och bad henne samtidigt kolla öronen. Fick en mild öronrengöringskräm och örondroppar till hennes svamp i öronen. Hem o gjorde i ordning öronen och hon fick hemskt allergi av detta milda medel. Ena örat såg helt hemskt ut och blåsor i bägge..............

När det hade börjat lägga sig så kom hon in för en vecka sedan efter morgonkisset vid 7-tiden och lite svullen över ena ögat. MEN, efter 1,5 timme var hon hemsk runt ögat och även vid andra sidans läppar.............

Så här var det på morgonen:

Så här vid 15-tiden på em:

OCH så här på kvällen:

Visade upp henne för Ninna och vi beslöt att avvakta med medicinering av olika skäl. Men skulle det inte gå ner så GIVETVIS var hon tvungen att få kortison. Väl hemma så haltade hon till med höger bakben, där hittade jag en jädrans geting som satt fast i hennes tass. Förbannade otur. Men nu är i alla fall detta över.


Mamma har varit på akuten o vidare på observation. Hon tog fel insulin på kvällen vid 22-tiden. Hon tog det snabbverkande i stället för långtidsverkande, men samma mängd som långtid. Så hon ringde 1177 på min inrådan, och de ville ha in henne på direkten. Hon kom hem, eller jag rättare sagt, jag körde o hämtade henne vid 9-tiden på morgonen.

Nya grannar har vi fått. De har en hund. De som bodde där innan hade ju katter. För första gången på flera år har vi äntligen kunnat ha ytterdörren öppen i den heta värmen med kompostgaller på trappan. Förut hade vi ju mer eller mindre grannskapets alla katter på vår tomt, 6-7 st. Några av dem satt vid vår ytterdörr, under trappan m m. Vi vågade inte ha ytterdörren öppen. Fångna i vårt egna hem.
Nya grannarna verkar vara toppen måste jag säga.

Vi har då även kunnat för första gången på flera år suttit i trädgården o grillat, och hundarna har kunnat vara med. Ni kan inte förstå vilken känsla detta är, ytterdörr öppen och kunna grilla.
Här är bild på Toza när vi väntar på att maten skall grillas färdigt:Ja, mycket mera har hänt. Många av mina kursare har blivit uppflyttade och jag är så stolt och glad för deras skull. Flera är på G i höst.

På tal om kurs; Helgdagskurs lördagen den 27/9 kl 10- c:a 15-16, finns det platser kvar på. Kostnad 250 kr, egen fika medtages. Om intresse finns mail:a mig.

Kursstart i Karlshamn igår, tillfälle nr 2 alla redan imorrn. Sedan uppehåll i nästan 2 v.

Mina sommarkurstillfällen är slut på torsdag och höstens börjar 7 sept.

På söndag kör vi och hälsar på Tozas bror Änzo med matte och några till. Skall bli himla kul, då vi har fått ändra datum 2 ggr, att det nu ÄNTLIGEN skall bli av.

Over and out.

Må väl och sköt om er smiley
  • Kommentarer(0)//blogg.carinal.se/#post306